Budapesti Nyári Fesztivál

Program


Stacey Kent (USA) & Quartet

Stacey Kent (USA) & Quartet

Napjaink egyik legnépszerűbb amerikai jazzénekesnője, a világsztár jazzdíva először ad nagykoncertet kvartettjével Budapesten, a Margitszigeten.

 több

Stacey Kent világhírnévig vezető útja akár egy hollywoodi film forgatókönyve is lehetne.

Amerikai diákként Európában tanult összehasonlító nyelvészetet, ám karrierje - a szintén akadémiai tanulmányokat folytató későbbi férjével, Jim Tomlinsonnal való találkozásuk után - 180 fokos fordulatot vett. Kölcsönös vonzódásuk mellett a jazz zene iránti rajongásuknak köszönhetően a közös hangot is hamar megtalálták, egy évvel később már zenei tanulmányokat folytattak Londonban.

Stacey robbanásszerű karrierjét csak néhány szárnypróbálgatás előzte meg, hiszen a különleges hangban és kisugárzásában rejlő lehetőséget szinte azonnal felismerte Humphrey Lyttelton, a BBC legendás jazz-szerkesztője, aki nemcsak lemezszerződést ajánlott a fiatal dívajelöltnek, hanem filmszerepet is a III. Richárd nagyszabású moziváltozatában. A mesébe illő történet azonban itt közel sem ért véget. A '97-ben megjelent, romantikus dalokat feldolgozó Close Your Eyes című lemezét a közönség és a szakma egyaránt kitörő lelkesedéssel fogadta. Röviddel ezután meghívást kapott Amerika egyik legnézettebb csatornájának, a CBC Sunday Morning című műsorába, amivel nemzetközi ismertséget szerzett.

Az énekesnő népszerűségét a megszámlálhatatlan fellépés mellett jól példázza, hogy napjaink legdivatosabb amerikai krimi írója, John Harvey is „megénekelteti” Stacey-t egy izgalmas történetében, vagy hogy a filmcsillag, Clint Eastwood 70. születésnapi partiján is ő gondoskodott a fogadáshoz illő hangulatról.  Hogy egy „szakmaibb” példát is említsünk, a háromszoros Oscar-díjas dalszerző, Jay Livingston Billie Holiday és Ella Fitzgerald mellett említi Stacey Kent jazztörténeti jelentőségét.

A romantikus alkatú énekesnő majd minden dalát áthatják az érzelmek. Számaiban leggyakrabban szerelemről, románcról, romantikus történetekről mesél, amelyek időtlenségüknél, bájos és nem ritkán humorral fűszerezett előadásmódjuknál fogva fiataloknak és idősebbeknek egyaránt kedvesek.  Koncertjein nem ritka, hogy a széksorok között akár három generáció képviselő is helyet foglalnak.

Napjaink egyik legnépszerűbb amerikai jazzénekesnője, a világsztár jazzdíva először ad nagykoncertet kvartettjével a Margitszigeten.

www.staceykent.fr
www.facebook.com/StaceyKent

Ajánló


Legalább egy fordítás kitöltése kötelező!

Legalább egy fordítás kitöltése kötelező!

hu fordításnál a cím és a tartalom is legyen töltve, vagy minden mező…

Strauss vérfagyasztó zenedrámája tölti be Szent Iván éjének idején a Margitszigetet az idei…

Valódi zenei kuriózum és mély filozófiai mondanivalóval átszőtt látványos koncertshow valósul meg a…

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1065 Bp., Nagymező utca 68.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: jegyiroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató
IMPRESSZUM

A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs
Tartalom: Miklós Melánia
Design és fejlesztés:
bakonyiART

Minden jog fenntartva!